Vår vision

Vår vision

9 juli, 2018 0 av Matmotet

Hej i sommarvärmen! Hoppas att ni alla har det bra. Vi på Matmötet jobbar på med det sista inför lanseringen. Medans ni väntar, här kommer vår vision om varför vi har skapat appen Matmötet.

Vi vill stimulera nytänkande inom svensk livsmedelsproduktionen genom att öppna upp nya möjligheter eftersom allt fler konsumenter efterfrågar närodlat och ekologiskt. Vi vill bidra till en större kunskap om svensk mat och att ge livsmedelsproducenten en bättre möjlighet att direkt nå ut till befintliga kunder och utöka möjligheten att nå ut till nya kunder. Vi riktar oss till kvalitetsmedvetna konsumenter som är intresserade av att få veta varifrån maten kommer, hur djuren är uppfödda och vilket sorts liv de har haft och hur grönsaker, ägg och frukt har framställts.

Vi vill gynna den småskaliga livsmedelsproduktionen i Sverige. Vi vill öka förståelsen för tillverkning och produktion av svenska livsmedel, gärna ekologiska livsmedel, samt lyfta fram fördelarna med att handla lokalproducerad mat jämfört med importerade livsmedel. Med appen Matmötet får konsumenter möjlighet att hitta lokalproducerade råvaror från närliggande producenter, vilket blir ett miljösmart och klimatsmart sätt att handla. Appen lanseras i Juli. Läs mer på vår hemsida: https://matmotet.se/press-1.html