Närproducerat i en app

Närproducerat i en app

6 augusti, 2018 0 av Matmotet
Gott med närproducerat! Via appen Matmötet kan du som konsument enkelt hitta och handla närodlade råvaror, ekologiska livsmedel och KRAV-märkta matvaror direkt från bonden. I appen kan du se vilka varor som finns tillgängliga just nu i din närmiljö, med köp direkt i appen via Swish!
 
Vår vision med appen är att vi vill stimulera nytänkande inom svensk livsmedelsproduktionen genom att öppna upp nya möjligheter eftersom allt fler konsumenter efterfrågar närodlat och ekologiskt. Vi vill bidra till en större kunskap om svensk mat och att ge livsmedelsproducenten en bättre möjlighet att direkt nå ut till befintliga kunder och utöka möjligheten att nå ut till nya kunder. Vi vill gynna den småskaliga livsmedelsproduktionen i Sverige och öka förståelsen för tillverkning och produktion av svenska livsmedel, gärna ekologiska livsmedel, samt lyfta fram fördelarna med att handla lokalproducerad mat jämfört med importerade livsmedel. Med appen Matmötet får konsumenter möjlighet att hitta lokalproducerade råvaror från närliggande producenter, vilket blir ett miljösmart och klimatsmart sätt att handla. Är du konsument eller producent? Ladda gärna ned appen Matmötet som finns tillgänglig här (som producent registrerar du dig direkt i appen): https://play.google.com/store/apps/details?id=se.matmotet.app.android
Eller läs mer på vår hemsida: https://matmotet.se/index.html